kinder-plastizieren-head

Man taler så meget de positive virkninger af yoga og meditation, men vidste du at kunst påvirker din hjerne og fører til ændret bevidsthedstilstand, større velvære og bedre følelsesmæssig sundhed?

Vi har alle været kunstnere som børn, og vi behøver ikke at være eksperter i at male eller modellere, for at nyde og glædes over den kreative tilstand man opnår. Den kreative tilstand frigiver endorfiner og andre lykkehormoner. Når du arbejder med de kreative processer og sanser farver og komposition, vil blodgennemstrømningen i din krop øges og din vejrtrækning bliver dybere.
Derfor er det, at skabe kunst og udtrykke sig selv i billeder og formgivning en helbredende proces.
For at opnå den kreative tilstand, kræver det at man kan overgive sig, give slip, være nysgerrig og at begynde at se fremad og gribe de nye muligheder der dukker op. Derefter kan man bruge disse nye evner i andre aspekter af sit liv. Man begynder at se muligheder i stedet for forhindringer.
Kreativitet er en stor del af det at være menneske og kunst kan være en stor hjælp for os på vores evolutionære rejse.

Kunstterapien er en behandlingsform som bliver brugt i den antroposofiske medicin for at fremme de helbredende kræfter i mennesket og for at støtte patienterne i aktivt at modvirke sin sygdom. I den kunstterapeutiske proces, virker den kreative omgang med farve og former, sundhedsfremmende og sygdoms-balancerende på patienten. Kunstterapien imødekommer det menneskelige behov for holistisk behandling, selv-ansvar og selv-aktivitet.